Miben segíthetek?

Diódalézeres szőrtelenítés

A Technológia

A MySkin diódalézeres szőrtelenítő gépe a szőrtelenítés legújabb vívmányát nyújtja számodra, vagyis a Triwave – három hullámhosszú – technológiát. A három hullámhosszt alkalmazó, Tri-wave kezelőfej által kibocsájtott lézerfény mélyebbre jut a szövetekben, viszont nem nyelődik el a bőr melanin tartalmában, így a szőrszál pigment részecskéiben fókuszálódik, melynek következtében a szőrtüsző roncsolódik, majd 2-3 hét után kilökődik. A három hullámhossz egyszerre céloz meg különböző rétegeket, ezáltal 100%-ig garantált az eredmények megjelenése feljebb lévő vékonyabb és mélyen elhelyezkedő vastagabb szőrszálak esetében is! A precíz kibocsátású lézerfénynek köszönhetően a Fitzpatrick bőrszín skála szerinti I-V.-ig bőrtípusok is kezelhetőek

A diódalézer technológiai előnyei

Nincs felépülési idő

Nincs fájdalom

Nem okoz traumát a szervezet számára

Nincs, vagy minimális a diszkomfort érzés

Biztonságos és kényelmes

Beavatkozást nem igényel

Hatása klinikailag bizonyított

A IV.-VI. bőrtípusba tartozók és a napbarnított bőrűek a legjobban dióda lézerrel kezelhetőek

Mi a kezelés folyamata?

Első konzultáció

Az első konzultáció során számos fontos témát kell megbeszélnünk annak érdekében, hogy a páciens tisztában legyen a kezeléssel és reálisak legyenek az elvárásai. Kitöltjük az állapot felmérőlapot, egy beleegyező nyilatkozatot, és természetesen egy adatkezelési nyilatkozatot is. Egyeztetjük a kezelések ütemezését a céloknak megfelelően és eközben minden felmerülő kérdésre választ találunk.

Kezelendő terület előkészítése

A lézeres szőrtelenítés nem igényel semmilyen speciális előkészületet. Mivel szőrtelenítés világosabb bőrön a leginkább hatékony, kerülni kell a lézeres szőrtelenítés előtti napozást, szoláriumozást. A legjobb eredményeket 1-3 mm hosszú szőrszálakon lehet elérni, ezért a borotválkozás a kezelés előtt egy jó megoldás, amennyiben a szőrszálak a gyökereknél még láthatóak maradnak. Javaslatom, hogy minden kezelés előtt 1-2 nappal borotváljuk le a kezelendő területet és úgy érkezzünk meg a szalonba.

A kezelés

Első használatnál (vagy erősségi szint emelése után) minden esetben teszteljük a bőr reakcióját.

Az első konzultáció során számos fontos témát kell megbeszélnünk annak érdekében, hogy a páciens tisztában legyen a kezeléssel és reálisak legyenek az elvárásai. Kitöltjük az állapot felmérőlapot, egy beleegyező nyilatkozatot, és természetesen egy adatkezelési nyilatkozatot is. Egyeztetjük a kezelések ütemezését a céloknak megfelelően és eközben minden felmerülő kérdésre választ találunk.

Egyéb fontos tudnivalók

Ajánlott a kezelések között 4-6 hetet várni annak érdekében, hogy azonosíthassuk, mely szőrszálak nőttek újra és melyek tűntek el végleg.

A lézeres szőrtelenítő kezelések hatékonysága személyenként változó a kezelt bőrterülettől, a szőrszálak sűrűségétől, a szőr növekedési ciklusától és színétől függően. Vannak olyanok, akiknek több és vannak, akiknek kevesebb kezelés szükséges. Az első időszakban a szőr mennyiségének fokozatos csökkenését tapasztalhatjuk. Azok a hölgyek, akik férfihormonok túltengése miatt túlzott szőrnövekedéstől szenvednek, mindenképp több kezelést igényelnek. A szőr minden ember esetében különbözően nő kortól, súlytól, anyagcserétől, hormonoktól, nemzetiségi hovatartozástól, gyógyszeres kezelésektől és más tényezőktől függően. Azonban minden szőrszál keresztül megy a három növekedési fázison. Mivel a szőrszálak nem egyszerre vannak ugyanabban a fázisban, ezért ismétlődő kezeléseket kell alkalmaznunk 1 éven keresztül, mert a lézer a szőrszálak aktív szakaszában hatékony. Az első eredmények már 2-3 alkalom után láthatóvá válnak, azonban a szőrszálak életciklusa – azaz amíg minden fázis minden szőrszálon végbemegy – 1 év, tehát minimum ennyi ideig kell tartania a kezelési időszaknak a hosszú távú eredményekhez.

Mellékhatások

gyakori

nem gyakori

ritka

Kezelés utáni tanácsok

A lézeres szőrtelenítés csak úgy működik, ha szőr van jelen a szőrtüszőben. Emiatt az olyan szőrtelenítési módszerek, amelyek eltávolítják a szőrtüszőből a szőrszálat – gyantázás, epilálás, csipeszek – nem alkalmazhatóak a lézeres kezelések alatt. A szőrszálak színtelenítése szintén tilos, hiszen kivonja a pigmenteket a szőrszálakból és a lézeres kezelés hatástalan lesz. A borotválkozás a legideálisabb ebben az időszakban. A napozást és szoláriumozást a kezelés után legalább egy hétig kerülni kell.

Ellenjavallatok

A szőrtelenítés során fokozott figyelemmel kell eljárni azon vendégek kezelése során, akiknél fennállnak az alábbi ellenjavallatok:

 • korábbi sebhelyek
 • fertőzéshajlam vagy korábbi herpesz a kezelési területeken
 • hat héten belül tépéses szőrtelenítő kezelés, pl. gyantázás alkalmazása
 • antikoaguláns hat hónapon belüli használata (véralvadás gátló)
 • hajszálértágulatokat tápláló kiegészítő keringés jelenléte
 • melanoma személyes vagy családi előzménye
 • szabálytalan anyajegyek
 • retikuláris előzmény
 • bőrpír előzmény
 • a vendég az ütemezett kezelést nem tudja vagy nem hajlandó elfogadni
 • várandós, illetve éppen menstruáló nők hasi részén a kezelés nem végezhető
 • hosszabb ideig szteroid készítmények használata
 • fényérzékenység vagy nap allergia
 • pacemaker, inzulin pumpa vagy bármilyen más orvosi készülék
 • rádió aktív vagy kémiai kezelés az elmúlt 3 hónapban
 • bőrrák vagy nagyobb esély a bőrrákra
 • olyan gyógyszerek vagy krémek használata az elmúlt hónapban, melyeknek jellemzője a magasabb fényérzékeny reakció
 • bármilyen bőrbetegség, napégés, hámló bőrfelület, nyílt seb, kiütés, pikkelysömör okozta bőrsérülés

Tartós vagy végleges szőrtelenítés?

MINDKETTŐ!

Végleges, mert azokat a szőrszálakat, amelyeket jó fázisban kezelünk megfelelő energiával végleg elpusztulnak. Vagyis ugyanaz a szőr már soha nem fog újra nőni. Viszont tartósnak mondható abból a szempontból, hogy az élő szervezet új szőrőket növeszt időről időre és emiatt új, gyengébb és vékonyabb szőrszálak jelenhetnek meg.

Nézd meg a referenciákat!

Alapvető kérdések a lézeres szőrtelenítésben

A „tartós szőrtelenítés”-t meg kell különböztetni a „tartós szőrcsökkentés”-től. Az előbbi meghatározható úgy, mint hosszú távú, állandó csökkenés az újra növő szőrök számában a kezelés-sorozat után, amely több alkalomból áll. A tartós szőrcsökkentés nem szükségképpen jelenti az összes szőr felszámolását a kezelt területen. Habár számos lézer képes a lézeres szőrtelenítésre, használatuk sötét bőrű egyéneknél sok kihívással jár. A szőrtelenítésre ideális jelölt világos bőrű, sötét szőrökkel. Sötét bőrű páciensek hajlamosak a mellékhatásokra, mely lehet azonnali fájdalom, pigmentáció vagy akár hegesedés. A kezelés kimenetét befolyásoló tényezők közé tartozik a szőr növekedési ciklusa, bőrszín, szőr színe és sűrűsége valamint annak minősége. Mivel a szőr ciklusa testtájanként különböző, ismételt kezeléseket kell végeznünk. Általános szabály, hogy az első évben 6-10 lézerkezelés szükséges, hogy hosszú távú szőrtelenítést érhessünk el. A legtöbb lézerrendszer egyetlen kezelés során a szőrt 10-40%-kal csökkenti, három kezelés 30-70%-kal, és a további ismételt kezelések akár 90 %-kal. Ezeket az eredményeket 12 hónapon keresztül végzett utókezelésekkel lehet fenntartani. A ciklus hosszát alapul véve, a fejen lévő szőröknek relative rövid a telogén szakaszuk (6-12 hét). Így egy 1 hónapos szünet a kezelések között elegendő. A törzsön másfél-2 hónapos szünet a megfelelőbb.

Nem kezelhető területek
 • Nyálkahártyás területek
 • Súlyos corium pigmentek, sötét foltok, anyajegyek vagy más elváltozásos foltok esetén a kezelés előtt a páciensek konzultáljon orvosával
 • Szemkörnyékén, szemöldökön, homlokon, arccsonton, orrcimpán, szemek és szemöldök között
Ha kérdésed maradt a kezeléssel kapcsolatban, vagy aggályaid vannak, keress bizalommal elérhetőségeim egyikén!

Ti mondtátok

Elégedett klienseim

Sokkal többet kaptam a szolgáltatástól, mint gondoltam: jót beszélgettünk közben, és nyugodtan távoztam, mert az eredmény is meggyőző volt már az első kezelés után. Szerintem másik testrészemmel is fel fogom keresni Barbit.

5/5
Ivett
Dóri

Barbi egy tünemény, nagyon kedves fogadtatásban volt részem, barátságos és nyugodt légkört teremtett. Szuper volt, hogy csak ketten voltunk a szalonban és senki más nem zavart a kezelés közben.

5/5
Dóri
Barbi

Nagyon szimpatikus volt, hogy kényelmesen és biztonságosan van megoldva az öltözködés, tiszta és otthonos a környezet, ami nekem nagyon fontos szempont. A kezelés egyáltalán nem fájt, bár közben csak arra tudtam gondolni, hogy milyen jó lesz a végeredmény és hogy nincs több borotva!!!

5/5
Barbi